Birgitta Edlund

 

Personligt: Birgitta Edlund är född 1943 i Karlstad, uppvuxen i Uppsala, Filipstad och Gåsborn. Hon är gift med konstnären Lennart Aschenbrenner och de bor i Nice, Stockholm och Gåsborn. Hon har skrivit artiklar för Dagens Nyheter sedan 1967, medarbetat i God Morgon Världen på Sveriges Radio och Månadsjournalen. Birgitta Edlund har varit korrespondent i Paris, Washington, Jerusalem, Rom och Bonn, varit resande utrikesreporter och skrivit om det mesta.

 

Litteraturgenre: Deckare och reseberättelser.


Utgivna böcker:

Från vår bar i Provence. 1996 
Filipstad – Marrakech. Berättelser från resor1999 
Den ammande polisen. 2000 
Den badande kocken. Norstedts 2002 
Den sjungande skorpionen. Norstedts 2003)
Från vårt kvarter i Nice. Norstedts 2007

 

Sju linjer

 

Den sjungande skorpionen

 

"En smällkall och snöig Luciakväll ska det hållas konsert i Filipstads kyrka. Sångsolist är den svenska världsstjärnan Noomi Kraus, känd från skvallerspalterna som "den sjungande skorpionen". Namnet har hon fått av en fantasifull manager eftersom hon är född i skorpionens tecken, men det kanske också funnits andra skäl. I den fullsatta kyrkan inser kyrkvaktmästaren att han glömt tända facklorna vid John Ericsonmonumentet och smyger sig iväg i vinternatten. När han äntligen fått fyr på en fackla vid den berömda graven ser han att något sticker upp ur snödrivan och upptäcker till sin fasa att Oscar Magnusson, ett av stadens stillsamma original, ligger ihjälslagen under snötäcket. Vem kunde hysa agg till en så fridsam person? Närpolisen i Filipstad och miljöpolisen Maria Lindh får mycket att fundera över."

 

Ur Den sjungande skorpionen, en deckare där handlingen är förlagd till Filipstad. Birgitta Edlunds deckarböcker handlar om de sju dödssynderna och i den här boken har turen kommit till frosseri. 

 

Sju linjer

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Månadens dikt

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Länkar

Om föreningen

Hänt tidigare

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem

En linje

Föreningen Värmlandslitteratur
Verkstadsgatan 20
652 19 Karlstad

Telefon: 054-21 38 47

E-post:

varmlandslitteratur@telia.com

Sju linjer