Sofia Sköld

 

Sofia Sköld. Foto: Privat.

 

Personligt: Sofia Sköld är född 1988 och uppvuxen i Munkfors. Där bodde hon fram tills det var dags att studera på gymnasium i Karlstad. På Tingvallagymnasiet studerade hon samhällslinjen med inriktning mot språk. Senare kom hon att ta en kandidatexamen i Miljövetenskap på Karlstads Universitet. 

Miljö, hållbar utveckling samt natur är frågor som ligger författaren varmt om hjärtat och hon har arbetat på olika sätt med dessa frågor under åren efter sin examen. Något som också genomsyrar författarskapet naturligtvis.

Redan under gymnasietiden skrev Sofia ibland krönikor för NWT på deras ungdomssida. Det var också under samma tid som intresset för poesi startade och hon skrev dikter samt sporadiska dagboksanteckningar för att med hjälp av skrivandet få utlopp för sina känslor och tankar. 

Sofia Sköld bor numera i Sunnemo med sin make och deras fyra barn. 

 

Litteraturgenre: Barnböcker.

 

Författarskap: Skrivandet har varit närvarande på olika sätt genom åren för Sofia, då främst i yrkessammanhang, men det var först när hon fick barn och sedan allt fler barn som hon började berätta egna sagor för alla barnen samt komma på egna sånger för dem. 

Med tiden väcktes det tankar om att skriva ner sina berättelser, vilket Sofia också gjorde, och år 2022 fick hon sin debut genom boken Signes mamma är rädd för allting, som ges ut av Idus Förlag. År 2023 gavs nästa bok ut, Är det Kickis fel? Under våren 2023 väntas ytterligare en barnbok.  

 

Utgivna böcker:

Signes mamma är rädd för allting. Idus 2022

Är det Kickis fel? Idus 2023

 

Författarporträtt sammanställt av författaren 2023.

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Månadens dikt

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Läs vidare

Om föreningen

Arkiv

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem


Sju linjer