Sju linjer

 

Årets Värmlandsbibliotek

 

Föreningen Värmlandslitteratur beslutade år 2013 att inrätta ett bibliotekspris för att uppmärksamma bibliotek i Värmland som under året gjort en insats för att stödja och lyfta fram den värmländska litteraturen. Priset  utdelades för första gången på föreningens årsmöte den 23 mars men är inte årligt.

2021

 

 

 

Prisade. Bibliotekspersonalen tar emot sitt diplom av Berit Wester och Gun Berger. Foto: Gunnar Lidén.

Arvika Bibliotek har av Föreningen Värmlandslitteraturs utsetts till Årets Värmlandsbibliotek 2021 med motiveringen:

För ett redan tidigare mycket fint bibliotek med förnämlig konstnärlig utsmyckning och bästa tänkbara centrala läge i Arvika, som 2020 upprustats med nya inventarier och för ett likaså förnyat värmlandsrum med sin under många år omsorgsfullt uppbyggda samling av värmlandslitteratur.

Priset delades ut på Värmlands bokfestival, där bibliotekspersonalen var samlad för att ta emot priset. Priset  firades med tårta tillsammans med biblioteksbesökarna måndagen den 22 november.

 

Tv Bibliotekschef Ulrika Svensson framför Lisa Aurells porträtt av fadern författaren Tage Aurell. T h En vrå av Värmandsrummet.

 

 

2018

Biblioteket Värmlands Museum

 

 

Till 2018 års Värmlandsbibliotek har biblioteket på Värmlands utsetts. En interiörbild från det mycket vackra biblioteket prydde omslaget på 2019 års första nummer av Wermlandiana.

2017

Torsby bibliotek

 

Föreningen Värmlandslitteraturs Bibliotekspris 2017 tilldelades Torsby bibliotek för sitt initiativ att lyfta fram värmlandslitteraturen i en årlig bokmässa och för att värna och vårda sin värmlandsavdelning. Biblioteket har blivit en länk och en hjälpande hand mellan äldre, yngre och nyinflyttade Torsbybor i en allt mer digitaliserad värld. Priset delades ut på bokmässan i Torsby den 29 april.

 

2016

 

Prisutdelning 2016. Fr v Erik Öhrn. Tuula Dajén och Eva Fredriksson.

Sunne bibliotek

 

Föreningen Värmlandslitteraturs Bibliotekspris  tilldelades 2016 Sunne bibliotek för en förnämlig värmlandssamling, vackert exponerad med Selma Lagerlöf och Göran Tunström som självklart centrum och där den viktiga lokalhistorien inte heller glöms. Diplomet delades ut på Föreningen Vämlandslitteraturs årsmöte av vice ordföranden Eva Fredriksson och mottogs av biblioteksansvarige Erik Öhrn och kulturchefen Tuula Dajén.

 

2014

 

Prismottagare 2014. Från vänster Stefan Crona, Erika Herstad och Anders Hjertén.

Säffle bibliotek

 

2014 gick föreningens bibliotekspris till Säffle bibliotek för den bokmässa som biblioteket arrangerade för andra gången 2013. Det var ett imponerade evenemang med cirka 1300 besökare och 30-talet föredrag, bokförsäljning m.m.

 

2013

 

Värmlandsavdelningen i Grums bibliotek.

Grums bibliotek

 

Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris utdelades för första gången på föreningens årsmöte den 23 mars 2013. Första mottagaren var Grums bibliotek som fick det vackra diplomet med följande motivering:

 

För föredömligt arbete med den lokalhistoriska samlingen presenterad i ett vackert och inbjudande Värmlandsrum

 

 

Sju linjer

 

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Årstiderna i värmländsk poesi

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Länkar

Om föreningen

Hänt tidigare

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem

En linje

Föreningen Värmlandslitteratur
Verkstadsgatan 20
652 19 Karlstad

Telefon: 054-21 38 47

E-post:

varmlandslitteratur@telia.com

Sju linjer