Kommande aktiviteter 2017

 

 

23 april Världsbokdagen

Plats: Karlstads stadsbibliotek

Värmländska Författarsällskapet håller i firandet men i skrivande stund är inget program bestämt.

Föreningen Värmlandslitteratur delar ut årets debutantpris.

14 maj kl 12.00

och 18.00

Göran Tunström-dagen

Göran Tunström-dagen firas i Sunne söndagen den 14 maj, kl.12.00, alltså på Görans födelsedag. Då delas årets kulturpris till Göran Tunströms minne ut i Sunne kyrka. Senare denna dag, närmare bestämt 16.00, avslutas ”dagen” med ett program i Sunnes vackra bibliotek. Då framträder Värmlandsensemblen och Görans son, Linus Tunström, som kommer att läsa ur Ökenbrevet. Sunne kommun, kulturenheten, svarar för det programmet. Säkert en upplevelse! Gratis

3 juni Bergslagsresa

Till gruvornas land går försommarens medlemsresa som Föreningen Värmlandslitteratur anordnar i samarbete med Föreningen Värmländsk Kultur l. Resan avgår 8.30 från biblioteket i Karlstad via Norrstrandskyrkans parkering kl 8.45 till Nordmarks hembygdsgård. Där möter redaktören för Värmländsk kulturs temanummer om Filipstads bergslag, Jan Kruse, upp och tar över kommandot. Där blir det också förmiddagskaffe och vandring i gruvområdet: Resan fortsätter sedan till Långban där resans deltagare får lunch och uppleva bruksmiljön innan färden går vidare till Lesjöfors med dess minnesrika museum. Senast kl 18.00 är deltagarna åter i Karlstad.

Priset för resan är 500 kr. Reseledare är Olle Österling med flera.

Anmälan görs till Inger Larsson på Värmländsk kulturs kansli per mejl eller telefon – 054-10 06 19 kansliet@varmlands-kultur.com

... och först till kvarn ...

 

8 augusti 18.00 Litteraturafton i Östra Ämtervik.

Under Kulturveckan i Sunne deltar föreningen som vanligt tisdagen den 8 augusti med en litteraturkväll i Församlingshemmet i Östra Ämtervik.

firas i år tisdagen den 8 augusti kl. 18.00 i Församlingshemmet. Medverkar då gör bl.a. Berndt och Anita Andersson, Lena Sewall samt sångerskan Karolina Wallin Agaeus. I inträdesavgiften på 100 kr ingår kaffe med dopp i pausen.

Klicka här för att läsa mer om Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris och Kulturveckan i Sunne.

28 september – 1 oktober Bok & Bibliotek i Göteborg

Föreningen Värmlandslitteratur deltar som vanligt med Värmlandsbokhandeln.

Datum ej fastställt Antagligen november Värmländska bokfestivalen

 

Aktiviteter som redan ägt rum2017

 

11 mars 12.00 Årsmöte i Herrhagskyrkan, Karlstad

 

Den 11 mars 2017, kl 12.00, var det dags för årsmöte i Herrhagskyrkan i Karlstad. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar bjöd föreningen på kaffe med enkelt tilltugg. Därefter följde utdelning av diplom till formgivarna av årets vackraste värmlandsböcker och av ett diplom, Bibliotekspriset, till det bibliotek, som gjort mest för värmlandslitteraturen under det gångna året. Årsmötet avslutades med att Pär-Yngve Andersson, docent i litteraturvetenskap vid Örebro universitet, som skrivit en bok om Tage Aurell, Röja plats för tystnaden, berättade om de tre värmlandsförfattarna  Aurell, Rosendahl och Rosenberg.

 

20 mars 19.00 Författarkväll hos landshövdingen

 

Författarkväll i residenset var det återigen den 20 mars kl 18.30 då landshövding Kenneth Johansson slog upp portarna till sitt residens.  Lena Sewall, som nyligen utkommit med boken En bit Värmland. intervjuades av författaren och journalisten Gunvor Nyman om sitt liv med mat och böcker. Och landshövdingen bjöd på mingel och förfriskningar!

i sin vackra representationsbostad i Residenset

Sidan uppdaterad 24 mars 2017

 

 

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Årstiderna i värmländsk poesi

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Länkar

Om föreningen

Hänt tidigare

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem

Föreningen Värmlandslitteratur
Verkstadsgatan 20
652 19 Karlstad

Telefon: 054-21 38 47

E-post:

varmlandslitteratur@telia.com