Föreningen Värmlandslitteraturs verksamhetsplan för 2024

Årsmöte i mars 2024
Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar utdelas priset Vackraste Värmlandsboken 2023. Därtill två hedersomnämnanden. Föredrag av någon värmlandslitterär person.

Vackraste Värmlandsboken 2023 annonseras före årsmötet vid presskonferens anordnad på Karlstads stadsbibliotek.

Flera litterära utmärkelser kommer under året att delas ut av föreningen.

Årets författardebutant hyllas med diplom och ett stipendium på en bibliotekskväll på Karlstads stadsbibliotek i anslutning till världsbokdagen 23 april.

Årets Värmlandsförfattare och Region Värmlands litteraturstipendier beslutas om i samarbete med Region Värmland. Priserna delas ut på Bokfestivalen i Karlstad i november.

Årets bibliotek uppmärksammas av föreningen, om något värmlandsbibliotek under året har utmärkt sig särskilt för att främja litteraturen om Värmland.

Under kulturveckan i Sunne medverkar föreningen i samarbete med Värmländska Författarsällskapet i en litteraturafton i Östra Ämtervik. Lokala författare medverkar, men även författare från andra delar av länet.

Litterär afton på Residenset under vår och höst, t ex i mars/april och oktober, där landshövdingen upplåter sin representationsvåning för oss som tidigare. Litteratur och musik.

Vid Värmlands Bokfestival i Karlstad i november deltar föreningen med bokbord och eventuellt vid mindre bokmässor i till exempel Sunne, Torsby eller Hagfors bibliotek.

Föreningen fortsätter utgivning av medlemstidningen Wermlandiana med fyra nummer om året. Förutom artiklar om aktuella Värmlandslitterära ämnen innehåller varje nummer cirka 35 recensioner.

Föreningens medlemmar medverkar i Region Värmlands projektgrupper för framtagande av aktuella författare/böcker till bokfestivalen.

Föreningen fortsätter sin publicering på nätet med föreningens hemsida med den omfattande författarkatalogen och föreningens Facebook-sida.

Föreningen fortsätter sin strävan efter en ekonomi i balans.

Föreningen arbetar under våren 2024 med att flytta verksamheten till en ny lokal på Gjuteriet. Den nya adressen kommer att bli Verkstadsgatan 1.

Föreningen ska arbeta med att öka samarbetet med andra litteratur- och kulturföreningar i Värmland.

Föreningen ska fortsätta arbeta aktivt med att öka synligheten för att därmed öka antal medlem

 

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Månadens dikt

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Läs vidare

Om föreningen

Arkiv

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem

Sju linjer