Årets värmlandsförfattare 2023

Eva Thorstensson


 I förläggarens monter. Eva Thorstensson i Anita Stjernlöf-Lunds monter. Foto: Lena Sewall

Författaren och poeten Eva Thorstensson utsågs på årets bokfestival i Karlstad till Årets Värmlandsförfattare med motiveringen:

I dikt och prosa har Eva Thorstensson ägnat sig åt utsattheten och livets kriser. Hennes engagemang är en röd tråd genom berättelserna om emigrationens, Förintelsens och den svåra kärlekens människor. Hon använder sitt språk för att väcka läsarnas lust att värna varandra i demokratins vackra, men ack så sköra värld. För ett författarskap som sträcker sig över decennier har Eva Thorstensson utnämnts till Årets värmlandsförfattare år 2023.
 

Utmärkelsen Årets Värmlandsförfattare är ett pris som Region Värmland delat ut sedan 2003. Syftet med priset är att lyfta fram kvalificerade författarskap med anknytning till Värmland. Författarskapet ska ha klar värmlandsanknytning och kan avse både fack- och skönlitteratur. En jury utser Årets Värmlandsförfattare. Kultur- och bildningsnämndens ordförande Sofia Magnusson (S) och enhetschef Oda Larsson höll i 2023 års prisceremoni.
Läs mer om Eva Thorstensson på hennes författarporträtt.

 

Föreningen Värmlandslitteratur

Sju linjer

Startsidan

Kalendarium

Månadens dikt

Bokrecensioner

Värmlandslitterära författarporträtt

Värmlandslitterära författarsällskap

Utmärkelser/Stipendier

Årets Värmlandsförfattare

Läs vidare

Om föreningen

Arkiv

Värmlandsbokhandeln

Förlagsverksamhet

Bli medlem

Sju linjer